Tuesday, 30 October 2012

❥ sayōnara anata ❥

.
 
 
 SAYONARA pembaca2 ku.. sayonara uh maksudnye selamat tinggal dalam bahasa Jepun..hah? ape? kenapa sayonara?? panjang ceritanya..hehehe.. ishk! mana bole nak pendek2 kan.. suke2 aty jew.. okeyla2.. sebab pembaca yang saya sayangi sekalian,saya pendekkan lah ceritanya ye.. ^_^ actually,saya nih seafarer.. bakal bekerja di laut.. saya student Akademi Laut Malaysia.. 





how to plan voyage


melukis plan kapal 



hah! bekerja keras..


kenangan yang terindah




smart tak??



only the best girl can sail with the best man!



kami jugak PALAPES TLDM ALAM



kami telah buktikan kami bole!




me with uniform! putih suci.. = ='

muka ganas tak?? hehe.. fara dah setahun dalam ALAM.. setahun study,setahun praktikal atas kapal,then setahun ag study as senior.. ^0^ lalala~ senior??? !_! anyways.. sekarang dah dapat kapal tuk praktikal.. :) minggu depan insyaAllah,jika takde apa2 halangan,berlepasla saya bersama nahkoda2 kapal.. cheh! kapal apa??? korang nih banyak tanya lah! kapal dagang.. kapal tanker kew,kapal supply kew,kapal LNG kew,kapal LPG kew,kapal container kew,kapal layar?? dah3!! mengarut korang.. tu antara jenis2 kapal yang bdk ALAM naik.. ada byk lg..tapi fara naik yang ni nanti..◕‿◕




MV JM GAGAH2..

tak besar pun kapalnye.. milik Jasa Merin Sdn.Bhd. kapal supply.. ^_^ nak taw kapal supply uh ape? bak kata senior kiteorg,carik sendiri (google). hehehe.. annoying tak fara nih?? :0 pukul 11.30 a.m pagi tadi, Pn.Suriani dari Jasa Merin call then dia cakap.. nur faraain binti shaharudin, anda telah dapat kapal dan diminta lapor di pejabat Jasa Merin,Kemaman,Terengganu dengan Akmar Othman pada Ahad nih.. kapal yang akan anda naiki ialah kapal JM GAGAH 2. jadi siapkanla medical checkup dan barang2 anda...tu la sebab2 fara nak ucapkan sayonara kat korang sume yang sudi membaca nih.. sebab korang baik..fara bg bunga kat korang!! ✿ thanks2!! :) nak tanye apa2 tentang ALAM,tanya lah.. sedia menjawab.. :p





I LOVE YOU!!



P/S *** 
      *** kepada ladies ALAM,2013 jom ke bandung!!! shopping!! 
 
 
 

:: GRACIAS ::

13 comments:

miQhaAzMi said...

hai fara..i'm bw here..nice blog..x sangke awak keje kat laut ye...pape pon saye impressed sgt2 ngan karier awak tu..wish u gud lak :)

fatin aziz said...

wah hebat la..bukan smua perempuan nak keje mcm ni..smart la tgok pompuan beruniform mcm ni..btw gud luck ek..:)

nur faraain said...

hye miQhaAzMi.. :) nice to meet you..
thanks..doakan saya ye.. ^_^
nak buktikan perempuan bole!

nur faraain said...

hehe..perempuan yang sanggup hadapi cabaran bole join! :)
thanks fatin..doakan saya ye.. :)
Malaysia boleh! hehe

nurul asyikin said...

wahh! hebat laa~ sye suke aktiviti mcm nie tp tkut laut.. eheks! :p btw, kalo tk kberatan, meh la singga blog sye ye?? :) ---->http://nurulasyekyn.blogspot.com

cheqna said...

wah kagum cheqna =)

nur faraain said...

hehe..time kasih cheqna.. ^_^

nur faraain said...

dah tengok and da follow.. :)
berjoget2 adik saya dengar lagu kat blog awak..hehehe

Hisham Mohamad said...

wanita pakai uniform - cantik

nur faraain said...

terima kasih.. :)

fatinsyahirah mohamedisa said...

sayonara fara ~ jumpa lg masa 3rd year. nanti kalau kapal sebelah2, hoi2 lahh ye. hahaha. btw, nice blog!! okayy jeles. aku pn rase nk buat blog gk, tp malas. alaaa, tklehh lahh nk tgkp gambaq then buh kat blog. haha. untung kema :) gud luck bestfren! haha

nur faraain said...

hehehe.. fatin jangan gisaw..coz ko pun akan naik tak lama ag taw.. :) dengan abang sendiri so jangan takot ye.. :)
banyak spend masa buat blog nih..hahaha
anyways wish me luck ye! doakan aku taw.. moga kita sama2 berjaya ke 3rd year! :)love u so much fatin!!!
always be my bestfren 4eva!

faraSYAHIRAH:) said...

wei , ibu suruh jaga diri . jangan lupe solat . abah rindu sangat sangat kat kau . abah mintak maaf sebab abah tak jawab telefon , abah penat dan tertidur . ibu doakan semoga kau sentiasa dilindungi dan menjadi insan yang berjaya dunia akhirat :)