Sunday, 21 October 2012

tips utok kamooo ❤ ❤ ❤

.
 
hye korang!! ape cite..hehehe act hari nih nak kuar dengan kawan tapi parent tak bg..huhuhu sangat menyedihkan..so...boring2 duk rumah (bf bz kat genting) nak kongsi tips mcm mane nak wat orang jatuh cinta kat kitew.. :P ehh.. mcm doktor love pulak!i! nih sebagai panduan saje2..kalau tak berjaya jangan report polis cakap fara penipu.. ishk! cian kat fara...huhuhu.. oleh itu,cheh! fara nak kongsi 10 tips mcm mane nak jd lover yg hebat!

 ❤ ermmm... hantar ?? (bf fara hntr ) :P tpi bukan lah!! yang pertama.. korang jangan PUTUS
     ASA!! kalau fara,fara tak ske laki yang cepat putus asa nih.. (◕^^◕) tapi AWAS!!! jangan 
     cilok milik orang lain! HARAM di site nih taw! jangan putus asa tak bermakne korang bole 
     mendesak diorang terima korang..bg yang ♂,agak2 la taw.. jgn sampai ♀ pk awk gedik pulak.. 
     hehe...
 ❤ yang kedua ape ek?? kalo korang sayang seseorang uh,korang akan sanggup lakukan apa saja 
     tuk si dia betol??? hah,yang kedua.. korang kenala selidik tentang dia... mcm birthday kew.. (bf 
     fara taw birtday fara sebelum fara kenal dia..) no ic..makanan kegemaran..hobi dia..kalo korang 
     taw banyak tentang dia,lagi senang tuk kamu dekati si dia.. tapi fara nasihatkan lepas da taw jgn
     jd hipokrit..ape yg korang tak ske tibe2 leh jd ske sbb si dia.. (✖mo2)

❤ ketiga?? cuba rapat dgn orang yang rapat dengan dia.. sebab orang yang kenal dia tentu tahu 
   apa yg dia tak ske,ape yg dia ske,sejarah lama dia,family dia... mcm2 lorh! rapat dengan kawan2 
   dia lebih mudah sebab korang kurang perasaan malu..kalo nak terus kenal die...malu!! kan3??
    ~.~ hah! kalo berani sangat pergi la kenal family dia! hahaha...

❤ ..4.. jadi caring pada si dia (bf fara cakap ♂ mudah jatuh hati pada ♀ yang caring..❞ **jadi dia 
    nak jd laki paling caring dalam hdp fara**) 。 ◕‿◕。 TAPI!! jangan caring kejap jew~ baik ♀,baik 
    ♂.. AWAS pada ♂,jaga2 dgn laki yang caring nih...tkot2 la kalo dia ada niat jahat... rambut sama
    itam aty lain2.. -..-

❤ banyak cara nak ngurat,bg bole,melalui kawan pun bole,mintak no ☎ε pown bole..tapi mintak
    sendirila..jgn suh kawan mintakkan..berani la ckit! :P pada ♂,korang mgkin bole tggu diorg yg 
    approach dlu.. ^_^ (biar lmbt asalkan selamat) kalo dia tak approach,baru koran amik step

❤ kena berlakon baik.. ishk!! elok kew mcm uh??? (✖mo2!!) korang tak leh wat mcm uh..korang kne
    carik pasangan yang boleh terima kamo seadanya..kalo korang hipokrit,bile da lame2 t baru 
    tunjuk perangai sebenar..then,yang tinggal... +_+ HYE!! BYE2!!

❤ hormati dia.. pandangan..pendapat.. (bkn same kew) !_! yang paling PENTING!!!!MARUAH!!☂ nak
    gado?? sabar.. taw tak kesabaran uh asset yang sgt berharga.. tak semua ada taw! fara pun tak
    ada..huhuhu.. :'( (nasib baik bf fara ada) korang perlu hormati family dia jugak..bergaul dgn baik 
    taw.. family kunci segalanya.. :)

❤ no money no talk?? hye! sape ckp??!! hehehe korang tak semestinya perlu berhabisan duit tuk 
    sama dgn dia.. kalo byk kuar duit,pk2 la.. $_$ dia tu balas cinta kamo kew amik kesempatan atas
    kamo..memang cinta itu buta tapi mata still celik an?? jgn bg alasan!korang boleh belanja tp 
    jangan terlebih pulak..ada uh pulak kedekot! cian pasangan diorang..senang cite 50:50 lah! adil 
    apew.. cakap belanje mesti pada laki baru la nmpk gentle! tapi kadang ♂ pun bole belanja ♀.. (tak
    salah key!)

❤ sweet talker?? ape salahnye kalau itu yang buatkan si dia rasa berharga.. mesej la call la.. jangan 
    jd pendiam..nanti dia boring! bukan ♂ jew skekan kezzuuutaaann.. ♀ pun nak kejutan jugak btol 
    tak?? nak contoh..alamak! fara ih bukan sweet pown..tapi bole la... jap2 ~ si dia sedang sibuk 
    sangat buat keje,belikan si dia makanan (tentu dia lupa makan) ~buat video cinta..nak contoh?? 
    nanti fara upload ~cipta lagu tuk si dia (wwaahhh! bole kew??) 0_0 ~ajak keluar and kamo da 
    tggu dpn rumah.. (hepi la dia!!) HAH!! bg ♂,pastikan ditemani oleh mahram kamo taw!! ~bg 
    hadiah..(bkn selalu kan)

❤ lah!! da no 10 da!! tak perasan pulak! setiasa la berada disisi si dia..lebih2 lagi waktu dia 
    memerlukan seseorang.. + cuba pahami si dia.. (letakkan diri kamo di tempat si dia) fara nih kuat
    jeles taw..then,tuk kurangkan fara selalu letakkan diri fara di tempat dia..


JAP! even da sampai ke 10.. fara nak kongsi jugak tentang ego.. ramai yang ego tapi benda nih perlu sgt2 paham memahami.. kalau si dia ego,korang kena mengalah.. jangan ego skali..habisla.... bg yang 18 tahun ke bawah.. belajar dlu key! masa depan penting.. no work,no happy family!!korang..kena buat si dia selesa dgn korang aw.. =)

banyak lagi nih.. tapi sampai becok pown tak habis! hehehe.. k la.. dr.love mengundur diri..
                                       jadila sweet lover!! TATA {。^◕‿◕^。}


P/S *** before korang mencintai seseorang,korang cintailah Allah,Rasul dan keluarga dahulu~
       *** jangan gunakan tips tuk mainkan perasaan orang lain.. (XMO!)





:: GRACIAS ::

No comments: