Tuesday, 24 September 2013

:: tulang rusuknya mgkn bukan milik ku ::

.


Ya Allah, didiklah hati ini agar sentiasa tabah menghadapi dugaan yang Engkau berikan.. Ya Allah, jika benar dia bukan jodohku yang tertulis di Luh Mahfuz, Kau berikan lah aku sedikit ruang untuk bangun semula setelah diri ini di kecewakan.. Maafkan aku kerana melukai hatimu wahai kekasih ku.. Diri ku ini tidak layak untuk menerima cinta mu. Setelah kau temui cinta baru dan setelah hatimu telah berubah, aku tidak mampu berkata apa-apa, melainkan mendoakan kebahagiaan untuk dirimu.. Izinkan aku pergi kerna tak mampu membiarkan diri ini terus dilukai.. Berjuanglah untuk cinta baru mu.. Moga ia menjadi kekuatan untuk diri mu satu hari nanti.. Allah maha Adil, Allah tidak merampas apa yang kita sayang. Sebaliknya dia akan menggantikan dengan yang lebih baik daripada itu. InsyaAllah.. Adakala kita sanggup membiarkan hati ini dilukai demi manjaga hati orang lain. Moga kesabaran ini terbalas dengan kebahagiaan menanti.. Allah.. :')
Sesuatu yang sudah Allah takdirkan menjadi hak kita. Allah tidak akan membiarkan menjadi hak milik orang lain. Aku yakin pada Qada' dan Qadar Mu Ya Allah...



"Ya Allah, berikanlah aku pelangi untuk setiap hujan. senyuman untuk setiap tangisan, rahmat untuk setiap cubaan dan kekuatan untuk setiap dugaan "





:: AKU BUKAN UNTUK MU ::
Dahulu kau mencintaiku 
Dahulu kau menginginkanku 
Meskipun tak pernah ada jawabku 
Tak berniat kau tinggalkan aku 
Sekarang kau pergi menjauh 
Sekarang kau tinggalkan aku 
Disaat ku mulai mengharapkanmu 
Dan kumohon maafkan aku 
Aku menyesal tlah membuatmu menangis 
Dan biarkan memilih yang lain 
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu 
Pasti itu terbaik untukmu 
Janganlah lagi kau mengingatku kembali 
Aku bukanlah untukmu 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Untuk diriku 
Sekarang kau pergi menjauh 
Sekarang kau tinggalkan aku 
Disaat ku mulai mengharapkanmu 
Dan kumohon maafkan aku 
Aku menyesal tlah membuatmu menangis 
Dan biarkan memilih yang lain 
Tapi jangan pernah kau dustai takdirmu 
Pasti itu terbaik untukmu 
Janganlah lagi kau mengingatku kembali 
Aku bukanlah untukmu 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Meski ku memohon dan meminta hatimu 
Jangan pernah tinggalkan dirinya 
Untuk diriku







:: GRACIAS ::

Sunday, 22 September 2013

:: picture bawah post comment ::

.

Hye semua! apa kabar? Lama sangat lak tak update blog ni.. ha.. kali ni bukan nak cerita tentang kapal.. saya ada kat mane? saya masih atas kapal lagi ni.. JM PERMAI.. memang best lah.. tak payah tnye, pengalaman kat kapal nih paling best taw! nak dengar?? bole tapi kite cerita nanti ye.. ni sekarang fara nak kongsi toturial.. wah.. tak pernah-pernah buat tutorial.. hehe  ni buat ni pun sebab ada orang tanya.. macam mana nak letak gambar bawah post comment?? mcm ni::




yang gambar orang lidi dan border tu.. yang dah tahu senyap2 je.. ni nak kongsi dengan yg belum tahu je.. mula....

:: 1 :: pergi ke blogger dashboard

:: 2 :: pastu pergi template

:: 3 :: edit html

:: 4 :: lepas tu tekan 'Ctrl' dan huruf 'F' serentak

:: 5 :: pastu paste code ini dalam kotak tu::


:: 6 :: enter

:: 7 :: pastu paste code ini dibawah code yg diatas tu:


:: 9 :: save! siap..

:: 10 :: kalau nak tambah picture atau border pun bole.. juz copy code yg sama dengan code no.2 then  paste dibawah code no.2 tersebut..

:: 11 :: contoh??


:: 12 :: paham?? save then tgk jadi tak? hehehe










:: GRACIAS ::