Sunday, 22 September 2013

:: picture bawah post comment ::

.

Hye semua! apa kabar? Lama sangat lak tak update blog ni.. ha.. kali ni bukan nak cerita tentang kapal.. saya ada kat mane? saya masih atas kapal lagi ni.. JM PERMAI.. memang best lah.. tak payah tnye, pengalaman kat kapal nih paling best taw! nak dengar?? bole tapi kite cerita nanti ye.. ni sekarang fara nak kongsi toturial.. wah.. tak pernah-pernah buat tutorial.. hehe  ni buat ni pun sebab ada orang tanya.. macam mana nak letak gambar bawah post comment?? mcm ni::




yang gambar orang lidi dan border tu.. yang dah tahu senyap2 je.. ni nak kongsi dengan yg belum tahu je.. mula....

:: 1 :: pergi ke blogger dashboard

:: 2 :: pastu pergi template

:: 3 :: edit html

:: 4 :: lepas tu tekan 'Ctrl' dan huruf 'F' serentak

:: 5 :: pastu paste code ini dalam kotak tu::


:: 6 :: enter

:: 7 :: pastu paste code ini dibawah code yg diatas tu:


:: 9 :: save! siap..

:: 10 :: kalau nak tambah picture atau border pun bole.. juz copy code yg sama dengan code no.2 then  paste dibawah code no.2 tersebut..

:: 11 :: contoh??


:: 12 :: paham?? save then tgk jadi tak? hehehe










:: GRACIAS ::

No comments: