Thursday, 3 April 2014

Akademi Laut Malaysia Cadet Intake 2014



Hye.. Lama dah tak update blog nih.. mungkin tak taw apa nak update kot.. hehehe rasanya belum terlambat nak ucapkan tahniah kepada adik2 yang berjaya dalam SPM.. Kepada yang tidak berjaya, tidak mengapa.. Jangan putus asa kerana perjalanan korang panjang lagi okey.. Buktikan kecemerlangan anda pada masa hadapan.. Cayok2.. So la ni nak share tentang AKADEMI LAUT MALAYSIA INTAKE 2014.. kepada semua yang berminat nak belayar.. mai22 isi borang dulu.. cuba nasib.. yala siapa taw.. jika anda ditakdirkan untuk belayar kan.. Ramai yang add facebook saya then tanya pasal ALAM dan kapal.. Akak macam mana nak mohon? Akak saya hargai minat anda.. sekarang peluang tengah dibuka untuk yang berminat.. yang tak berminat tak usah sibuk2.. hehehehe Kepada yang berminat sila ke link ini :

http://alam.edu.my/admissions/cadetship-2014-intake/


Course yang ditawarkan ::
a) Navigating Officer Cadet (Diploma in Nautical Studies) = bawak kapal lah
b) Marine Engineer Officer Cadet (Diploma in Marine Engineering) = repair engine kapal lah

ENTRY REQUIREMENTS:
  • Single, male / female, not more than 25 years of age on 11 August 2014
  • SPM with minimum ‘C’ or with strong credits in 5 subjects; Bahasa Malaysia, English Language, Mathematics, Additional Mathematics and Physics
  • Mentally, physically and medically fit
  • Minimum height of 158cm and weight of 48kg for male applicants (BMI:18.5 – 24.9)
  • Minimum height of 155cm and weight of 42kg for female applicants (BMI:18.5 – 24.9)
  • Not colour blind
  • Good eyesight without visual aid for Navigating Officer Cadet
  • Visual aid with a limitation of 200 for Marine Engineering Officer Cadet
*Degree and Diploma holders are encouraged to apply
Hah.. kat atas ni requirement dia.. So jika anda berminat dan menepati kateria yang dia mintak,apa lagi.. mohon sekarang.. Pegi ke http://alam.edu.my/admissions/cadetship-2014-intake/ then baca arahan yang ada satu per satu.. fahamkan ye..  pastu download borang yang ada pada link tersebut. Then tukar nama borang yang telah diisi dengan nama seperti yang dikehendaki dalam link tersebut.. hantar email kepada ALAM dengan attachment borang yang telah anda isi.. Itu saja.. Selamat mencuba.. Gud Luck!!



:: GRACIAS ::

5 comments:

Mohd Amie Yan Shah Sahamddin said...

assalamualaikum kak , bila lgi ada intake >

Mohd Amie Yan Shah Sahamddin said...

assalamualaikum kak , bila lagi ada intake ?

Unknown Mm said...

pelajar aliran sastera yg takde ambil subjek science boleh mohon ke?

zaff said...

salam kak. kalau contoh saya tak ambik course science atau course engineering which means course yg saya ambik takde add math dan physic. bole masuk tak?

kimi said...

assalamualaikum...akak saya ni lepasan SPM 2014..tringin sngt dgn kpl2 ni klu bleh nk mintk msuk ALAM..ALAM ni swasta or krajaan??thanks